Fiskgryta med saffran

35 min
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Fiskgryta med saffran

Ljuvligt doftande fiskgryta med potatis och grönsaker blir allt-i-ett-middag för hela familjen.

Ingredienser

Laxfilé
400 g
Purjolök
1
Fast potatis
500 g
Saffran à 0,5 g
1 pkt
2 msk
5 dl
Skaldjursfond
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm
Cocktailtomater à 250 g
1 ask

Gör så här

  • Skölj och skär purjolöken i ca 1 cm breda skivor. Skala och skiva potatisen.
  • Fräs purjolök och potatis med saffran i en stor kastrull i smör-&rapsolja. Häll på grädde och fond. Låt sjuda ca 10 min.
  • Skär laxen i 3x3 cm stora tärningar och lägg ner i grytan. Sjud ca 3 min och smaka av med salt och peppar. Toppa med delade tomater.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

559 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,7 g
Protein: 20 % 27,5 g
Fett: 58,1 % 36,7 g
Kolhydrater: 21,9 % 30,1 g
https://www.arla.se/recept/fiskgryta-med-saffran/