Fiskgryta med saffran

Fiskgryta med saffran

35 min Huvudrätt
Ljuvligt doftande fiskgryta med potatis och grönsaker blir allt-i-ett-middag för hela familjen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fiskgryta-med-saffran/

Gör så här

  • Skölj och skär purjolöken i ca 1 cm breda skivor. Skala och skiva potatisen.
  • Fräs purjolök och potatis med saffran i en stor kastrull i smör-&rapsolja. Häll på grädde och fond. Låt sjuda ca 10 min.
  • Skär laxen i 3x3 cm stora tärningar och lägg ner i grytan. Sjud ca 3 min och smaka av med salt och peppar. Toppa med delade tomater.
Klart!
Energi:

585 kcal

Protein: 27 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 40 g

Ingredienser

Laxfilé
400 g
Purjolök
1
Fast potatis
500 g
Saffran à 0,5 g
1 pkt
2 msk
5 dl
Skaldjursfond
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm
Cocktailtomater à 250 g
1 ask