Persisk saffranskyckling
Budget

Persisk saffranskyckling

1 tim Huvudrätt
Gyllengula, festliga kycklingspett har len smak med spets av citrus och curry. Även barnens favorit!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Rör saffran med hett vatten tills det har löst sig. Blanda med övriga ingredienser och marinera kycklingen 30 min.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Trä upp kycklingfiléerna på grillspett eller blötlagda träspett. Stek högt upp i ugnen ca 15 min.
  • Fräs curry och vitlök i smör och tillsätt vatten, buljongtärning och crème fraiche. Rör ner majsstärkelse utrört i lite vatten.
  • Låt sjuda på svag värme några min.
Klart!
Energi:

323 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 20 g

Ingredienser

Kycklinginnerfilé
500 g
Saffran à 0,5 g
1 pkt
Hett vatten
1 dl
Grillkrydda
1 tsk
Salt
1 tsk
Citron, pressad saft
1
3 msk
Saffranssås:
Curry
1 tsk
Vitlöksklyfta, finriven
1
1 msk
Vatten
2 dl
Hönsbuljong
½ tärning
2 dl
Majsstärkelse
½ msk