Persisk saffranskyckling

Persisk saffranskyckling

Betyg

(48 st)

Gyllengula, festliga kycklingspett har len smak med spets av citrus och curry. Även barnens favorit!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g kycklinginnerfilé
  • 1 pkt saffran à 0,5 g
  • 1 dl hett vatten
  • 1 tsk grillkrydda
  • 1 tsk salt
  • pressad saft av 1 citron
  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja

Saffranssås:

Gör så här:

Gör så här:

Rör saffran med hett vatten tills det har löst sig. Blanda med övriga ingredienser och marinera kycklingen 30 min. Sätt ugnen på 225°. Trä upp kycklingfiléerna på grillspett eller blötlagda träspett. Stek högt upp i ugnen ca 15 min. Fräs curry och vitlök i smör och tillsätt vatten, buljongtärning och crème fraiche. Rör ner majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt sjuda på svag värme några min.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem