Persisk saffranskyckling
2 tim
Huvudrätt
•
Gyllene persisk saffranskyckling på spett serveras tillsammans med saffransris och persisk tzatziki. Det är en ultimat helgmåltid för den som gillar mycket färg och smak! För extra möra kycklingspett tipsar vi dig om att marinera kycklingen i god tid innan tillagning.
Constance Loeper
Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Saffranskyckling:
Mast o khiar - Persisk tzatziki:
Saffransris:
Energi:
720 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 4,8 g |
Protein: | 42,5 g |
Kolhydrater: | 61,9 g |
Fett: | 33,5 g |
Ingredienser
Saffranskyckling:
Saffran à 0,5 g
|
1 kuvert |
---|---|
Kokhett vatten
|
½ dl |
Vitlöksklyfta
|
1 |
2 dl | |
Flytande honung
|
1 msk |
Sambal oelek
|
1 msk |
Malen gurkmeja
|
1 tsk |
Malen spiskummin
|
1 tsk |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Kycklinglårfilé
|
600 g |
Salt
|
1 tsk |
Mast o khiar - Persisk tzatziki:
Gurka
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyfta
|
1 |
3 dl | |
Färsk dill
|
1 kruka |
Färsk mynta
|
1 kruka |
Salt
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
|
Valnötter
|
1 dl |
Granatäppelkärnor
|
1 dl |
Saffransris:
Basmatiris
|
4 port |
---|---|
25 g | |
Saffran
|
1 kuvert |