Trillingnöt

Trillingnöt

1 tim Buffé Fika Efterrätt
Trillingnötter är en julklassiker som alla borde testa att göra hemma. Det perfekta lilla julgodiset som funkar utmärkt att ge bort i present eller äta upp själv! Använd dig av rostade hasselnötter för godast smak.
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/trillingnot/

Gör så här

Trillingnöt:
  • Förbered en plåt med bakplåtspapper.
  • Smält den mörka chokladen i en bunke över ett vattenbad eller i mikron.
  • Häll i hasselnötterna i bunken med den smälta chokladen.
  • Lyft upp tre hasselnötter åt gången med hjälp av en gaffel, låt överflödig choklad rinna av innan du placerar ut nötterna på bakplåtspappret. Låt chokladen stelna något.
  • Smält under tiden mjölkchokladen över ett vattenbad eller i mikron.
  • Ringla mjölkchokladen över trillingnötterna så det bildar tunna streck (med hjälp av en gaffel).
  • Låt stelna i kylen innan servering.
Klart!
Energi:

75 kcal

Fiber: 1 g
Protein: 1 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 6 g

Ingredienser

Rostade hasselnötter, utan skal
2 dl
Mörk choklad
200 g
Mjölkchoklad
50 g