Ugnsbakade honungsfikon

20 min Brunch Dessert Efterrätt Frukost
Ugnsbakade honungsfikon

Enkel, elegant och ljuvlig dessert med en fräsch och söt klick till.

Ingredienser

Färska färska fikon
4
Vaniljstång
1
1 dl
Flytande honung
1 msk
Mandelspån
1 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda hälften med kvargen och resten med honungen.
  • Skär ett djupt kryss från toppen av fikonen och ställ dem i en liten ugnssäker form.
  • Ringla över honungen och strö över mandel. Baka i mitten av ugnen 7–9 min.
  • Servera med vaniljkvargen.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

85 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 3 g
https://www.arla.se/recept/ugnsbakade-honungsfikon/