Julkryddad glass

Julkryddad glass

60+ min Efterrätt
Julkryddad glass är ett perfekt, svalkande avslut efter en lång julmiddag. Släng ihop en enkel kolasås som du ringlar över och servera med lite rostade pekannötter och krossade polkagrisar.
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Vispa äggulor och socker ljust och fluffigt med elvisp.
  • Värm grädde, mjölk och alla kryddor i en kastrull tills det precis börjar sjuda.
  • Häll den varma gräddmjölken över äggulorna under vispning.
  • Häll tillbaka i kastrullen och låt sjuda under vispning tills det börjar tjockna lite och är ca 83°.
  • Låt svalna. Sila av kryddorna innan du häller över glassmeten i en bunke.
  • Frys till glass i en glassmaskin.
Klart!
Energi:

503 kcal

Fiber: 1 g
Protein: 4 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 40 g

Ingredienser

Äggulor
4
Strösocker
1 dl
2½ dl
2½ msk
Kardemummakapslar
5
Hela kryddnejlikor
5
Kanelstänger
2
Vaniljstång, urskrapad
1
Stjärnanis
1
Inkluderad
Kolasås
15 min
Kolasås
(75)