Gambas al ajillo - vitlöksstekta räkor

Gambas al ajillo - vitlöksstekta räkor

20 min Förrätt
Gambas al ajillo är en underbar spansk tapasrätt. Den består av härliga räkor serverade i ett smakrikt vitlökssmör med chili och citron. Rätten serveras vanligtvis direkt från pannan, gärna med lite färskt bröd att doppa i såsen. Det är en perfekt kombination av havets sötma från räkorna och hetta från vitlök och chili, och det är definitivt värt att prova om du gillar smaker från Medelhavet
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gambas-al-ajillo---vitloksstekta-rakor/

Gör så här

  • Skala räkorna. Skala och skiva vitlöken. Strimla chilin.
  • Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt olivolja, chili och vitlök och fräs i några minuter.
  • Lägg i räkorna och låt fräsa någon minut.
  • Tillsätt persilja och citron. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Servera Gambas al ajillo direkt med skivad baguette.
Klart!

Ingredienser

Vannameiräkor med skal
1 kg
Vitlöksklyftor
4
Färsk chili
1
Svenskt Smör från Arla®
50 g
Olivolja
½ dl
Grovhackad bladpersilja
2 msk
Citron, pressad saft
½
Salt och svartpeppar
Baguette
1