Hallonglass med kvarg

3 tim 20 min Efterrätt
Hallonglass med kvarg

Suveränt god hallonglass! Med hemlagad kolasås, bär och nötter på toppen blir denna hallonglass en given succé på kalaset!

Ingredienser

Kolasås:

2 dl
Ljus sirap
½ dl
Strösocker
½ dl
50 g

Till servering:

Hallon
½ dl
Glasstrutar
4

Gör så här

  • Vispa äggulor och honung pösigt. Vispa grädden till ett fast skum. Blanda äggsmet, vispgrädde och kvarg.
  • Häll smeten i en form och frys minst 3 tim eller kör den i en glassmaskin.
  • Koka grädde, sirap och socker simmigt, ca 10 min. Vispa i smöret mot slutet.
  • Servera glassen i strutar med kolasås, bär och ev hackade nötter.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

700 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,5 g
Protein: 5,3 % 9,1 g
Fett: 60,3 % 47,8 g
Kolhydrater: 34,4 % 59,2 g
https://www.arla.se/recept/hallonglass-med-kvarg/