Chokladgratinerad frukt

30 min Efterrätt
Chokladgratinerad frukt

En annorlunda variant av Gino. Gratinerad frukt under ett täcke av både crème fraiche och riven mörk choklad. Varm fruktsallad är festligt och gott.

Ingredienser

Kiwi
2
Melon
250 g
Päron
2
Vindruvor
100 g
1½ dl
Grovriven mörk choklad
20 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skala och klyfta kiwin. Skär bort skalet på melonen. Kärna ur päronen. Skär melon och päron i bitar.
  • Fördela all frukt i 4 ugnssäkra portionsformar eller i en stor ugnssäker form.
  • Blanda crème fraiche och choklad och fördela det över frukten. Gratinera i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  • Serveras ljummen.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

190 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 8 g
https://www.arla.se/recept/chokladgratinerad-frukt/