Julköttbullar med kryddpeppar

Julköttbullar med kryddpeppar

20 min Buffé
Mammas köttbullar i all ära, men har du provat de här?
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Blanda ströbröd med grädde. Låt det svälla 5-10 min.
  • Blanda färsen med lök, ägg, salt och kryddpeppar. Tillsätt ströbrödsblandningen och rör tills färsen är smidig och väl blandad.
  • Fukta händerna med kallt vatten och forma till jämna köttbullar.
  • Stek dem några i taget, i smör. Skaka pannan så att de blir jämnt brynta.
  • Sänk värmen när köttbullarna börjat få färg och stek tills de blir genomstekta, 5-10 min.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

45 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 4 g

Ingredienser

Köttfärs
400 g
Ströbröd
¾ dl
1½ dl
Riven gul lök
1 msk
Ägg
1
Salt
1 tsk
Malen kryddpeppar
1 krm