Lammbullar med oliver

Julköttbullar med kryddpeppar
Mammas köttbullar i all ära, men har du provat de här?
Ingredienser
Receptet gäller för 40 st
- 400 g köttfärs
- ¾ dl ströbröd
-
1½ dl Arla Köket® vispgrädde
- 1 msk riven gul lök
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 1 krm malen kryddpeppar
-
Arla® Svenskt Smör till stekning
Gör så här
Gör så här
- Blanda ströbröd med grädde. Låt det svälla 5-10 min.
- Blanda färsen med lök, ägg, salt och kryddpeppar. Tillsätt ströbrödsblandningen och rör tills färsen är smidig och väl blandad.
- Fukta händerna med kallt vatten och forma till jämna köttbullar.
- Stek dem några i taget, i smör. Skaka pannan så att de blir jämnt brynta.
- Sänk värmen när köttbullarna börjat få färg och stek tills de blir genomstekta, 5-10 min.
Näringsvärden, per styck
- Energi: 45 kcal
- Protein: 2 g
- Kolhydrater: 1 g
- Fett: 4 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 4 1999