Köttbullar

Köttbullar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1566 st)

45 min

Hemgjorda köttbullar slår det mesta och går alltid hem. Här är ett bra grundrecept som du gärna kan servera med gräddsås, potatismos och lingonsylt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Potatismos:

  • ½ gurka

Gör så här

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och grädde. Låt svälla 10 min.
  2. Lägg i färs, lök, ägg, salt och peppar. Rör till en jämn smet.
  3. Forma smeten till jämna bullar. Stek dem i smör-&rapsolja på medelvärme 3-5 min.

Potatismos

  1. Skala potatisen och skär i bitar.
  2. Koka den mjuk i lättsaltat vatten 10-15 min.
  3. Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen.
  4. Värm mjölken och grädden och rör ner i potatisen. Smaksätt med salt och peppar. Rör moset luftigt. Servera köttbullarna med potatismoset och gurkan skuren i skivor.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 555 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 43 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag