Fyllda äpplen med kolasås

1 tim 30 min Buffé Efterrätt
Fyllda äpplen med kolasås

En riktig höstdessert. Går dock att servera året runt, som tur är.

Ingredienser

Röda äpplen
4
Mandelmassa
75 g
Citron
rivet skal och saft av ½
Malen kanel
1½ tsk
Rostade mandelspån
1 dl

Kolasås:

2 dl
Strösocker
1 dl
Ljus sirap
1 dl
50 g
Ev lite calvadoser

Till servering:

1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft.
  • Skär av ett lock på äpplena, kärna ur dem och ställ dem i en ugnssäker form.
  • Blanda mandelmassa, citron och kanel. Fyll äpplena med blandningen.
  • Lägg på locken och täck formen med aluminiumfolie. Baka äpplena mjuka i mitten av ugnen, ca 1 tim.
  • Koka ihop grädde, socker och sirap till en simmig konsistens, ca 5 min. Smaksätt ev med calvados.
  • Vispa i smöret precis innan servering.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

735 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 71 g
Fett: 48 g
https://www.arla.se/recept/fyllda-applen-med-kolasas/