Gratinerade kronärtskocksbottnar

30 min Buffé Förrätt
Gratinerade kronärtskocksbottnar

Tur att kronärtkockbottnar finns som konserver - de passar utmärkt att toppas med goda smaker och gratineras med ost.

Ingredienser

Kronärtskocksbottnar
400 g
Soltorkade tomater i olja
15
2 dl
Salt
¼ tsk
Svartpeppar
1 krm
1½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Låt kronärtskockorna rinna av.
  • Strimla de soltorkade tomaterna och blanda med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  • Smörj en ugnssäker form och lägg i kronärtskocksbottnarna. Fördela röran på skockorna och strö över osten.
  • Gratinera i övre delen av ugnen 15-20 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

307 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,6 g
Protein: 15,3 % 11,6 g
Fett: 58,8 % 20,4 g
Kolhydrater: 25,9 % 19,6 g
https://www.arla.se/recept/gratinerade-kronartskocksbottnar/