Stekt ryggbiff
20 min
Huvudrätt
•
Att steka ryggbiff är lyxigt och gott. Det är viktigt att ta fram köttet i god tid innan det ska stekas så det inte är kylskåpskallt när det läggs i stekpannan. Använd gärna en köttermometer så är det lättare att få köttet stekt till den temperatur du gillar allra bäst. Om du vill ha grillränder på din stekta ryggbiff börjar du med att lägga köttet i en riktigt het grillpanna. Stek sedan klart i en stekpanna så du kan ösa köttet med smör, det ger en härlig smak.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Ingredienser
Ryggbiff, a 150 g
|
4 skivor |
---|---|
Salt och svartpeppar
|
|
Matolja
|
1 msk |
25 g | |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Färsk timjan
|
2 kvistar |
Krossad rosépeppar
|