Enchiladas med kyckling

Enchiladas med kyckling

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(340 st)

45 min

En favorit från det mexikanska köket, enchiladas med kyckling och majs. Krydda gärna på med chili efter behag och toppa med hackad koriander, precis som i Mexiko!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Tomat- och avokadosallad:

  • 4 tomater
  • 2 mogna avokado
  • 2 msk olivolja
  • pressad saft av ½ citron
  • 1 krm salt
  • ev färsk koriander

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Stek kycklingköttet på medelvärme i smör-&rapsolja 4–5 min. Rör om då och då. Häll av vätskan ur majsburken. Tillsätt majs, crème fraiche och spenat. Låt det bli varmt.
  3. Pensla en ugnssäker form med smör-&rapsolja. Lägg några matskedar kycklingröra i en sträng mitt på varje tortillabröd. Vik över kanterna till avlånga paket. Lägg tortillapaketen med skarven ner i formen. Strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen ca 10 min.
  4. Gör under tiden salladen. Skölj tomaterna och skär dem i klyftor eller tärningar. Dela avokadorna mitt itu och pilla ut kärnan. Behåll skalet på. Skär avokadoköttet i skivor med en bordskniv och gröp ur skivorna med en sked.
  5. Lägg tomater och avokado i en skål. Blanda olivolja, citronsaft och salt och häll över salladen. Klipp koriander fint och strö över. Servera enchiladas med salladen och en klick crème fraiche.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 965 kcal
  • Protein: 37 g
  • Kolhydrater: 68 g
  • Fett: 61 g

Skriv ut

Källa: