Enchiladas med kyckling

45 min Huvudrätt Lunch Middag
Enchiladas med kyckling

En favorit från det mexikanska köket, enchiladas med kyckling och majs. Krydda gärna på med chili efter behag och toppa med hackad koriander, precis som i Mexiko!

Johanna Westman
Johanna Westman

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
1 msk
Frysta majskorn
2 dl
Tacosås
2 dl
Babyspenat
ca 80 g
Tortillabröd
8

Sås:

2 dl
Vatten
3 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Tomatpuré
1 msk

Avokadosallad:

Avokado
1
Liten rödlök
1
Färsk grön jalapeño
1
Färsk koriander
1 kruka
Lime, finrivet skal och saft
1
Flingsalt
1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200º eller 180° varmluft.
  • Strimla kycklingen. Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna. Stek kycklingen på hög värme 4–5 min.
  • Tillsätt majs och tacosås. Koka 2–3 min. Vänd ner spenaten.
  • Pensla en ugnssäker form med smör-&rapsolja.
  • Lägg några matskedar kycklingröra i mitten på varje bröd. Rulla ihop och lägg i formen med skarven neråt.

Sås:

  • Koka upp crème fraiche, vatten, buljong och tomatpuré.
  • Häll såsen över rullarna. Toppa med ost.
  • Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

Avokadosallad:

  • Dela, kärna ur och skala avokadon. Skala löken. Skiva avokado, lök och jalapeño. Grovhacka koriandern.
  • Lägg allt i en skål. Tillsätt limeskal och limesaft och smaka av med salt.
  • Servera enchiladas med avokadosalladen.
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

566 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 46 g
Kolhydrater: 57 g
Fett: 25 g
https://www.arla.se/recept/enchiladas-med-kyckling/