Enchiladas med kyckling

Enchiladas med kyckling

Betyg

(335 st)

45 min

En favorit från det mexikanska köket, enchiladas med kyckling och majs. Krydda gärna på med chili efter behag och toppa med hackad koriander, precis som i Mexiko!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Tomat- och avokadosallad:

  • 4 tomater
  • 2 mogna avokado
  • 2 msk olivolja
  • pressad saft av ½ citroner
  • 1 krm salt
  • ev färsk koriander

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200º. Sätt stekpannan på medelstark värme på spisen och häll i smör-&rapsolja. Lägg i kycklingstrimlorna när stekpannan är varm. Stek i 4–5 minuter. Rör om då och då. Häll av vätskan ur majsburken. Tillsätt majs och crème fraiche och låt det bli varmt. Lägg i spenaten. Pensla en ugnssäker form med smör-&rapsolja. Lägg några matskedar kycklingröra i en sträng mitt på varje tortillabröd. Vik över kanterna så att du får avlånga paket. Lägg tortillapaketen med skarven ner i formen. Strö över riven ost. Sätt in formen i mitten av ugnen och gratinera i 10 minuter. Gör under tiden salladen. Skölj tomaterna och skär dem i klyftor eller i tärningar. Dela avokadorna mitt itu och pilla ut kärnan. Behåll skalet på. Skär avokadoköttet i skivor med en bordskniv och gröp ur skivorna med en sked. Lägg tomater och avokado i en skål. Blanda olivolja, citronsaft och salt och häll över salladen. Klipp koriander fint och strö över. Servera enchiladas med salladen och en klick crème fraiche.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 965 kcal
  • Protein: 37 g
  • Kolhydrater: 68 g
  • Fett: 61 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem