Enchiladas med kyckling

Enchiladas med kyckling

45 min Huvudrätt
En favorit från det mexikanska köket, enchiladas med kyckling och majs. Krydda gärna på med chili efter behag och toppa med hackad koriander, precis som i Mexiko!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/enchiladas-med-kyckling/

Gör så här

  • Värm ugnen till 200º.
  • Strimla kycklingen. Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna. Stek kycklingen på hög värme 4–5 min.
  • Tillsätt majs och tacosås. Koka 2–3 min. Vänd ner spenaten.
  • Pensla en ugnssäker form med smör-&rapsolja.
  • Lägg några matskedar kycklingröra i mitten på varje bröd. Rulla ihop och lägg i formen med skarven neråt.
Sås:
  • Koka upp crème fraiche, vatten, buljong och tomatpuré.
  • Häll såsen över rullarna. Toppa med ost.
  • Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
Avokadosallad:
  • Dela, kärna ur och skala avokadon. Skala löken. Skiva avokado, lök och jalapeño. Grovhacka koriandern.
  • Lägg allt i en skål. Tillsätt limeskal och limesaft och smaka av med salt.
  • Servera enchiladas med avokadosalladen.
Klart!
Energi:

566 kcal

Protein: 46 g
Kolhydrater: 57 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
1 msk
Frysta majskorn
2 dl
Tacosås
2 dl
Babyspenat
ca 80 g
Tortillabröd
8
Sås:
2 dl
Vatten
3 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Tomatpuré
1 msk
Avokadosallad:
Avokado
1
Liten rödlök
1
Färsk grön jalapeño
1
Färsk koriander
1 kruka
Lime, finrivet skal och saft
1
Flingsalt
1