Pepparkaksdeg

Pepparkaksdeg

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(536 st)

Pepparkaksdeg är enkelt att göra själv, och mycket godare! Planera kakbaket i god tid eftersom pepparkaksdegen behöver vila ett dygn innan det är dags att börja kavla.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

  1. Lägg smör, sirap och socker i en kastrull. Värm tills allt har smält.
  2. Häll blandningen i en köksmaskin, tillsätt grädde och kryddor och rör om.
  3. Blanda bikarbonat och mjöl, rör ner det i smeten. Arbeta samman degen, den blir ganska lös. Låt den vila i kyl ca ett dygn. Ta fram degen 1 tim innan utbakning.
  4. Sätt ugnen på 175°.
  5. Kavla ut degen tunt mellan 2 bakplåtspapper. Lägg bakplåtspappret på en plåt och stansa ut pepparkakor. Dra bort överflödig deg och kavla ut igen.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min. Låt svalna på plåten.

Sätt ugnen på 175° Kavla ut degen tunt mellan 2 bakplåtspapper. Lägg bakplåtspappret på en plåt och stansa ut pepparkakor. Dra bort överflödig deg och kavla ut igen. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min. Låt svalna på plåten.

Näringsvärden, per Pepparkaksdeg

  • Energi: 5835 kcal
  • Protein: 66 g
  • Kolhydrater: 865 g
  • Fett: 227 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem