Pepparkaksdeg

Pepparkaksdeg

12 tim
Pepparkaksdeg är enkelt att göra själv, och mycket godare! Enkelt recept på klassisk pepparkaksdeg till julbaket. Planera kakbaket i god tid eftersom degen behöver vila ett dygn innan det är dags att börja kavla.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pepparkaksdeg/

Gör så här

  • Lägg smör, sirap och socker i en kastrull. Värm tills allt har smält.
  • Häll blandningen i en köksmaskin, tillsätt grädde och kryddor och rör om.
  • Blanda bikarbonat och mjöl, rör ner det i smeten. Arbeta samman degen, den blir ganska lös. Låt den vila i kyl ca ett dygn. Ta fram pepparkaksdegen 1 tim innan utbakning.
  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Kavla ut degen tunt mellan 2 bakplåtspapper. Lägg bakplåtspappret på en plåt och stansa ut pepparkakor. Dra bort överflödig deg och kavla ut igen.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 7 min. Låt svalna på plåten.
Klart!
Energi:

5835 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 66 g
Kolhydrater: 865 g
Fett: 227 g
Video Pepparkakor – bästa tipsen för att lyckas

Ingredienser

200 g
Mörk sirap
1½ dl
Strösocker
3 dl
1½ dl
Malen ingefära
1 msk
Malen kanel
1 msk
Malen kryddnejlika
½ msk
Malen kardemumma
½ msk
Bikarbonat
1 msk
Vetemjöl
10 dl