Kärleksmums

Kärleksmums

55 min
Går att frysa
Kärleksmums är en riktig klassiker med underbart god glasyr som smakar kaffe och choklad. Och om det inte är kokos på toppen är det inte Kärleksmums! Denna älskade fikafavorit går även under namnet snoddas och mockarutor.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/karleksmums/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smörj och bröa en form med hög kant, 25x35 cm eller lägg i ett bakplåtspapper.
  • Smält smöret, häll i mjölken och låt svalna.
  • Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp. Det tar ca 5 min.
  • Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao, bakpulver och salt. Sikta ner i smeten genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Känn efter med en trästicka så kakan är helt genomgräddad. Låt kakan svalna
Glasyr:
  • Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en jämn smet.
  • Bred glasyren över den avsvalnade kakan. Strö över kokosflingorna.
  • Ställ kallt tills galsyren stelnat. Skär kärleksmumsen i bitar.
Klart!
Energi:

170 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 8 g

Ingredienser

200 g
2 dl
Ägg
4
Strösocker
4 dl
Vetemjöl
4 dl
Bakpulver
2½ tsk
Vaniljsocker
2 tsk
Kakao
1½ dl
Salt
2 krm
Glasyr:
100 g
Starkt kaffe
½ dl
Kakao
4 msk
Vaniljsocker
2 tsk
Florsocker
5 dl
Garnering:
Kokosflingor
1 dl