Crostini med kycklinglevermousse

Crostini med kycklinglevermousse

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

Kycklinglevermousse är lyxigt god men enkel att göra. Det är dessutom ett mycket prisvärt alternativ till exklusiv ank- eller gåslevermousse. En klick på crositini bli ett perfekt tilltugg.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 30 st

  • 300 g kycklinglever
  • 4 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 ansjovisfiléer
  • 3 enbär
  • 1 lagerblad
  • 2 krm salt
  • 1 msk tomatpuré
  • 1½ msk konjak
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk grovhackad färsk rosmarin
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör rumsvarmt Normalsaltat 82%
  • 1 dl Arla® vispgrädde
  • 2 röda äpplen
  • 1½ dl portvin
  • ½ dl strösocker

Till servering:

  • 30 crostini

Gör så här

Gör så här

Skär levern i mindre bitar. Hacka lök, vitlök och ansjovis. Krossa enbär och lagerblad med salt i en mortel. Stek lever, lök och vitlök gyllenbrunt i smör. Blanda ner ansjovis, tomatpuré, konjak, enbärskrosset, peppar och rosmarin. Låt koka 2-3 min. Låt blandningen svalna och mixa den i en matberedare. Klicka ner smöret och mixa till en slät smet. Låt svalna. Vispa grädden och vänd ner den i blandningen, smaka av med salt och peppar. Låt stå i kyl 2-3 tim. Kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Koka upp vin och socker och koka ihop tills ca ¾ dl återstår. Lägg i äppelklyftorna och låt sjuda 2-3 min. Låt klyftorna kallna i lagen. Lägg en klick kycklinglevermousse på varje crostini, toppa med äppelklyftor och garnera med rosmarin.

Tips:

Tips! Det går utmärkt att använda fryst kycklinglever, som kan vara lättare att få tag i. Låt den tina innan du steker den.

Färsk rosmarin kan bytas ut mot ½ tsk torkad.
Portvin kan bytas ut mot druvjuice.
Crostini kan bytas ut mot rostade baguetteskivor.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 65 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa: