Kladdkakemuffins

Kladdkakemuffins

25 min
Buffé Efterrätt
Går att frysa
Kladdkaka vill vi äta i alla former som bara går. Såklart passar kladdkaka perfekt att baka ut till kladdkakemuffins. Sega och chokladstinna små muffins som är försvinnande goda. Toppa gärna dessa kladdkakemuffins med lättvispad grädde.
https://www.arla.se/recept/kladdkakemuffins/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Smörj en muffinsplåt eller sätt ner 12 bakformar i plåten.
  • Smält smöret i en kastrull och låt svalna lite.
  • Rör ner övriga ingredienser (i den ordningen de står i receptet) i kastrullen med smör. Rör till en slät smet. Fördela smeten jämnt i formarna.
  • Grädda i mitten av ugnen 10-12 min, tills ytan precis har stelnat. De ska fortfarande vara kladdiga i mitten. Låt svalna.
  • Toppa kladdkakemuffinsen med lättvispad grädde och gärna färska bär.
Klart!
Energi:

253 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 12 g

Ingredienser

150 g
Strösocker
3 dl
Kakao
1 dl
Vaniljsocker
½ msk
Salt
2 krm
Ägg
3
Vetemjöl
2 dl
Till servering:
2 dl
Färska bär