Kladdkakemuffins

25 min Brunch Buffé Dessert Efterrätt Fika
Frysbar
Kladdkakemuffins

Kladdkaka vill vi äta i alla former som bara går. Såklart passar kladdkaka perfekt att baka ut till kladdkakemuffins. Sega och chokladstinna små muffins som är försvinnande goda. Toppa gärna dessa kladdkakemuffins med lättvispad grädde.

Ingredienser

150 g
Strösocker
3 dl
Kakao
1 dl
Vaniljsocker
½ msk
Salt
2 krm
Ägg
3
Vetemjöl
2 dl

Till servering:

2 dl
Färska bär

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Smörj en muffinsplåt eller sätt ner 12 bakformar i plåten.
  • Smält smöret i en kastrull och låt svalna lite.
  • Rör ner övriga ingredienser (i den ordningen de står i receptet) i kastrullen med smör. Rör till en slät smet. Fördela smeten jämnt i formarna.
  • Grädda i mitten av ugnen 10-12 min, tills ytan precis har stelnat. De ska fortfarande vara kladdiga i mitten. Låt svalna.
  • Toppa kladdkakemuffinsen med lättvispad grädde och gärna färska bär.
Klart!

Näringsvärden, per styck utan tillbehör

Energi:

253 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 12 g
https://www.arla.se/recept/kladdkakemuffins/