Kladdkakemuffins

Kladdkakemuffins

25 min Buffé Efterrätt
Kladdkaka vill vi äta i alla former som bara går. Såklart passar kladdkaka perfekt att baka ut till kladdkakemuffins. Sega och chokladstinna små muffins som är försvinnande goda. Toppa gärna dessa kladdkakemuffins med lättvispad grädde.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Värm ugnen till 200°.
  • Smörj en muffinsplåt eller sätt ner 12 bakformar i plåten.
  • Smält smöret i en kastrull och låt svalna lite.
  • Rör ner övriga ingredienser (i den ordningen de står i receptet) i kastrullen med smör. Rör till en slät smet. Fördela smeten jämnt i formarna.
  • Grädda i mitten av ugnen 10-12 min, tills ytan precis har stelnat. De ska fortfarande vara kladdiga i mitten. Låt svalna.
  • Toppa kladdkakemuffinsen med lättvispad grädde och gärna färska bär.
Klart!
Energi:

253 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 12 g

Ingredienser

150 g
Strösocker
3 dl
Kakao
1 dl
Vaniljsocker
½ msk
Salt
2 krm
Ägg
3
Vetemjöl
2 dl
Till servering:
2 dl
Färska bär