Tacopaj med kyckling

Tacopaj med kyckling

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(660 st)

Färdiggrillad kyckling i mexikanskt kryddad tacopaj är supergott och enkelt att göra. Tacopaj är en ny favorit på våra middagsbord.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

Fyllning:

Tillbehör:

  • Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • gurkor i stavar
  • tacosås eller salsa
  • majschips, tacochips eller nachos

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop smör, mjöl och salt till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 24 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kylen ca 30 min. Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Hacka löken fint, fräs den mjuk i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka på svag värme ca 5 min. Tillsätt kycklingbitarna, blanda väl och lägg allt i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk och häll det över blandningen. Strö över ost. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min, tills äggstanningen stelnat och osten fått fin färg.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 650 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Fett: 39 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem