Tacopaj med kyckling

Tacopaj med kyckling

60+ min Huvudrätt
Färdiggrillad kyckling i mexikanskt kryddad tacopaj är supergott och enkelt att göra. Tacopaj är en ny favorit på våra middagsbord.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tacopaj-med-kyckling/

Gör så här

  • Hacka ihop smör, mjöl och salt till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
  • Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 24 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel. Låt stå i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  • Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar.
  • Hacka löken fint, fräs den mjuk i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka på svag värme ca 5 min. Tillsätt kycklingbitarna, blanda väl och lägg allt i pajskalet.
  • Vispa ihop ägg och mjölk och häll det över blandningen. Strö över ost. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min, tills äggstanningen stelnat och osten fått fin färg.
  • Servera pajen med tillbehören.
Klart!
Energi:

650 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 39 g

Ingredienser

125 g
Vetemjöl, gärna fullkorn
3 dl
Salt
½ tsk
Vatten
2 msk
Fyllning:
Grillad kyckling
1
Gul lök
1
1 msk
Taco kryddmix
1 pkt
Vatten
1 dl
Ägg
2
2 dl
1 dl
Tillbehör:
Gurkor i stavar
Tacosås eller salsa
Majschips, tacochips eller nachos