Tacopaj med kyckling

Tacopaj med kyckling

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(887 st)

60+ min

Färdiggrillad kyckling i mexikanskt kryddad tacopaj är supergott och enkelt att göra. Tacopaj är en ny favorit på våra middagsbord.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

Fyllning:

Tillbehör:

  • Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • gurka i stavar
  • tacosås eller salsa
  • majschips, tacochips eller nachos

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Hacka ihop smör, mjöl och salt till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 24 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel. Låt stå i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  3. Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar.
  4. Hacka löken fint, fräs den mjuk i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka på svag värme ca 5 min. Tillsätt kycklingbitarna, blanda väl och lägg allt i pajskalet.
  5. Vispa ihop ägg och mjölk och häll det över blandningen. Strö över ost. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min, tills äggstanningen stelnat och osten fått fin färg.
  6. Servera pajen med tillbehören.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 650 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Fett: 39 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag