Banankaka
60+ min

Banankaka

Passa på att baka den amerikanska favoriten banana bread när du har bananer hemma som börjar bli väl mogna. Ljuvligt god och saftig med smak av kanel.
Betyg (790 st)

Mitt betyg:

Banankaka

Passa på att baka den amerikanska favoriten banana bread när du har bananer hemma som börjar bli väl mogna. Ljuvligt god och saftig med smak av kanel.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Receptet gäller för 16 skivor

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en avlång form, ca 1 1/2 liter. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Skala och mosa bananerna. Rör ner banan, kanel och mjölet blandat med bakpulver och bikarbonat i äggblandningen. Tillsätt snabbt mjölkblandningen och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 55-60 min.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per skiva

  • Energi: 140 kcal
  • Fett: 5 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Protein: 2 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.