Banankaka

Banankaka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1277 st)

60+ min

Passa på att baka den amerikanska favoriten banana bread när du har bananer hemma som börjar bli väl mogna. Ljuvligt god och saftig med smak av kanel.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 16 skivor

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en avlång form, ca 1 1/2 liter. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Skala och mosa bananerna. Rör ner banan, kanel och mjölet blandat med bakpulver och bikarbonat i äggblandningen. Tillsätt snabbt mjölkblandningen och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 55-60 min.

Näringsvärden, per skiva

  • Energi: 140 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa: