Banankaka

Banankaka

60+ min
Lämplig för frysning
Passa på att baka den amerikanska favoriten banana bread när du har bananer hemma som börjar bli väl mogna. Ljuvligt god och saftig banankaka med smak av kanel.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/banankaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smörj en avlång form, ca 1 ½ liter. Bröa med kokosflingor.
  • Smält smöret i en liten kastrull. Häll i mjölken och ställ åt sidan.
  • Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  • Skala och mosa bananerna. Grovhacka chokladen. Blanda mjöl med kanel och bakpulver.
  • Vänd ner banan, choklad och mjöl i äggblandningen.
  • Rör snabbt i smörblandningen och häll smeten i formen. Strö gärna över lite kokosflingor.
  • Grädda banankakan i nedre delen av ugnen 55-60 min.
Klart!
Energi:

140 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 5 g

Ingredienser

75 g
½ dl
Ägg
2
Strösocker
2 dl
Mogna bananer
2
Mörk choklad
50 g
Vetemjöl
3 dl
Malen kanel
2 tsk
Bakpulver
1 tsk
Kokosflingor, till formen och garnering
1 dl