Banankaka

Banankaka

1 tim 5 min
Går att frysa
Passa på att baka den amerikanska favoriten banana bread när du har bananer hemma som börjar bli väl mogna. Ljuvligt god och saftig banankaka med smak av kanel.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/banankaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smörj och bröa en avlång form, ca 1 ½ liter.
  • Smält smöret i en liten kastrull. Häll i mjölken och ställ åt sidan.
  • Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  • Skala och mosa bananerna. Blanda mjöl med kanel och bikarbonat.
  • Vänd ner banan och mjöl i äggblandningen.
  • Rör snabbt i smörblandningen och häll smeten i formen.
  • Grädda banankakan i nedre delen av ugnen 55-60 min.
Klart!
Energi:

140 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 5 g

Ingredienser

75 g
½ dl
Ägg
2
Strösocker
2 dl
Mogna bananer
2
Vetemjöl
3 dl
Malen kanel
2 tsk
Bikarbonat
½ tsk