Wallenbergare
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Det är inte alla som har fått en maträtt uppkallad efter sig men det har Marcus Wallenberg. Hans biffar är gjorda på kalvfärs och vispgrädde och serveras alltid med potatis, lingon, smör och ärter. Du kan så klart göra som du vill, men det här är receptet för dig som vill njuta av Wallenbergare i originalversionen.
Ingredienser
Finmalen kalvfärs, kylskåpskall
|
500 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Äggulor, kylskåpskall
|
3 |
3 dl | |
Ströbröd
|
ca 2 dl |
50 g |
Potatismos:
Potatis
|
900 kg |
---|---|
2 dl | |
25 g | |
Salt
|
1 krm |
Vitpeppar
|
2 krm |
Brynt smör:
80 g |
Till servering:
Frysta gröna ärter
|
250 g |
---|---|
Rårörda lingon
|
1 dl |
Gör så här
Potatismos:
Wallenbergare:
Brynt smör:
Servering:
Näringsvärden, per port
Energi:
1085 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 8,6 g |
Protein: | 39 g |
Kolhydrater: | 63 g |
Fett: | 75,8 g |

