Kycklinggryta med kokosmjölk
30 min
Huvudrätt
Går att frysa
•
En trygg och krämig kycklinggryta med kokosmjölk, curry, paprika och mango chutney. Testa gärna att byta ut paprikan mot andra grönsaker för variation. Broccoli, zucchini eller haricots verts är finfina grönsaker att använda. Serverad med ris och toppad med persilja kvalar denna kycklinggryta med kokosmjölk lätt in på listan av nya vardagsfavoriter!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
758 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 3 g |
Protein: | 32,8 g |
Kolhydrater: | 70,7 g |
Fett: | 38,2 g |
Ingredienser
Kycklinglårfilé
|
450 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Röd paprika
|
1 |
2 msk | |
Curry
|
2 tsk |
Paprikapulver
|
2 tsk |
Salt
|
½ tsk |
Kokosmjölk
|
400 ml |
2½ dl | |
Kycklingbuljong
|
1 tärning |
Till servering:
Ris
|
3½ dl |
---|---|
Färsk persilja
|
1 kruka |
Mango chutney
|
1 dl |