Äppelkladdkaka

Äppelkladdkaka

1 tim Efterrätt
Bjud till kalas med denna underbara äppelkladdkaka. Lätt att laga och lätt att älska. En magisk kombination av syrliga äpplen och söt kladdkaka som smaksätts med kanel och kardemumma.  Passar perfekt som efterrätt till höstens middagar. Servera äppelkladdkakan med vaniljglass.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Värm ugnen till 175°.
  • Smält smöret i en kastrull. Banda med resten av ingredienserna till en jämn smet. Häll smeten i formen.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Skala och skär äpplena i tunna klyftor. Blanda med socker och kanel. Stick ner äppelbitarna i smeten.
  • Grädda mitt i ugnen ca 40 min.
  • Servera äppelkladdkakan avsvalnad med vaniljglass.
Klart!
Energi:

445 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 59 g
Fett: 20 g

Ingredienser

175 g
Strösocker
3 dl
Ägg
3
Vetemjöl
3½ dl
Mortlade kardemummakärnor
1 tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Svenska äpplen
2
Strösocker
1 msk
Malen kanel
1 msk
Till servering:
Vaniljglassar