Köttfärspaj

Köttfärspaj

1 tim Huvudrätt
Här är ett enkelt recept på en klassisk köttfärspaj – en god och matig paj som passar till alla tillfällen. Vi smaksätter den med persilja och toppar med lagrad ost för att det blir väldigt gott, men varför inte variera med de örter du tycker bäst om mellan gångerna du gör den här pajen?  Servera köttfärspajen med crème fraiche och sallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter.
  • Nagga botten med en gaffel. Låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  • Förgrädda pajskalet ca 10 min. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn färs och lök tillsammans i smör i en stekpanna några min.
  • Ta pannan från värmen. Rör ner tomatpuré, persilja, 2 dl ost, salt och peppar. Häll färsen i pajskalet. Strö resten av osten över pajen.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera köttfärspajen med en klick crème fraiche och en fräsch sallad.
Klart!
Energi:

505 kcal

Protein: 28 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 33 g

Ingredienser

Fyllning:
Köttfärs
500 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
3
Tomatpuré
¾ dl
Hackad färsk persilja
1 dl
150 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Till servering:
2 dl
Blandad grönsallad