Köttfärspaj

Köttfärspaj

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(621 st)

1 tim

Klassisk köttfärspaj som kryddats med persilja och lagrad ost och serveras med örtig lätt crème fraiche.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 6 port

Fyllning:

Till servering:

Gör så här

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter.
  2. Nagga botten med en gaffel. Låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  3. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn färs och lök tillsammans i smör i en stekpanna några min.
  4. Ta pannan från värmen. Rör ner tomatpuré, persilja, 2 dl ost, salt och peppar. Häll färsen i pajskalet. Strö resten av osten över.
  5. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med crème fraiche och sallad.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 505 kcal
  • Protein: 28 g
  • Kolhydrater: 24 g
  • Fett: 33 g

Skriv ut

Källa: