Ankbröst med grönpepparsås

Ankbröst med grönpepparsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(62 st)

Ankbröst är inte svårt att laga men blir lätt till en festlig bjudrätt på franskt vis. Vår grönpepparsås är smakrik, pepprig och mycket god till ankan.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Grönpepparsås:

  • 2 msk grönpeppar i lag
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 2 msk kalvfond
  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ tsk kinesisk soja
  • ev 1 msk konjak

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Hacka grönpepparn men spara några hela korn. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Låt allt koka ihop några min.
  3. Skär fettkappan på ankbrösten i ett rutmönster. Salta och bryn dem i smör med fettkappan ner 4–5 min.
  4. Lägg dem i en ugnssäker form med fettkappan upp och stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 60°, ca 20 min.
  5. Häll stekspadet från formen i såsen och värm upp. Skär köttet i skivor och servera med sås, haricots verts och smörstekta endiver.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 37 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 2 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa: