Ankbröst med grönpepparsås

Ankbröst med grönpepparsås

Betyg

(160 st)

Ankbröst är inte svårt att laga men blir lätt till en festlig bjudrätt på franskt vis. Vår grönpepparsås är smakrik, pepprig och mycket god till ankan.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Grönpepparsås:

  • 2 msk grönpeppar i lag
  • 2 dl Arla® vispgrädde Vispgrädde 40%
  • 2 msk kalvfond
  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ tsk kinesisk soja
  • ev 1 msk konjak

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Hacka grönpepparn men spara några hela korn. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Låt allt koka ihop några min. Skär fettkappan på ankbrösten i ett rutmönster. Salta och bryn dem i smör med fettkappan ner 4–5 min. Lägg dem i en ugnssäker form med fettkappan upp och stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 60°, ca 20 min. Häll stekspadet från formen i såsen. Skär köttet i skivor och servera med sås, haricots verts och smörstekta endiver.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 37 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 2 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem