Mjuk pepparkaka med lingonfrosting

Mjuk pepparkaka med lingonfrosting

50 min
Mjuk pepparkaka med generös frosting av färskost och lingon. Njut kakan nygräddad till kaffet eller ett glas kall mjölk.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pepparkaka-med-lingonfrosting/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smörj och bröa en avlång form som rymmer ca 1,5 liter.
  • Vispa smör och socker poröst, gärna med elvisp. Rör i äggen ett i taget.
  • Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och pepparkakskrydda. Tillsätt mjölblandningen och gräddfilen i smeten.
  • Rör snabbt ihop till en jämn smet och häll den i formen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min, låt kallna.
Frosting:
  • Vispa samman ingredienserna till frostingen till en luftig smet.
  • Bred på den kalla kakan.
Klart!
Energi:

3020 kcal

Protein: 46 g
Kolhydrater: 313 g
Fett: 176 g

Ingredienser

100 g
Strösocker
1½ dl
Ägg
3
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1½ tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Pepparkakskrydda à 18 g
1 påse
1 dl
Frosting:
150 g
Lingonsylt
2 msk
2 msk
Florsocker
½ dl