Pepparkaka med lingonfrosting

Pepparkaka med lingonfrosting

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(39 st)

Mjuk pepparkaka med generös frosting av färskost och lingon. Njut kakan nygräddad till kaffet eller ett glas kall mjölk.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Frosting:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en avlång form som rymmer ca 1,5 liter. Vispa smör och socker poröst, gärna med elvisp. Rör i äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och pepparkakskrydda. Tillsätt mjölblandningen och gräddfilen i smeten. Rör snabbt ihop till en jämn smet och häll den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min, låt kallna.

Frosting:

Vispa samman ingredienserna till frostingen till en luftig smet. Bred på den kalla kakan.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 3020 kcal
  • Protein: 46 g
  • Kolhydrater: 313 g
  • Fett: 176 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem