Burritos

Burritos

30 min Huvudrätt
Matiga mexikanska burritos fyllda med kryddig färs, svarta bönor, krispiga grönsaker och sval gräddfil. Passar utmärkt till lunch eller middag när du behöver få ihop något snabbt. Burritos blir lätt en ny vardagsfavorit!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/burritos/

Gör så här

  • Bryn färs och finriven vitlök i smör-&rapsolja 3-4 min.
  • Tillsätt crème fraiche, sambal oelek och alla kryddor. Koka ihop 2-3 min.
  • Tärna paprikan, häll av och skölj bönorna. Rör ner paprika och bönor. Låt allt bli varmt.
Till servering:
  • Mixa avokado och lime. Skiva jalapeño tunt. Skala och finhacka löken.
  • Fyll bröden med färs, avokado, grönsaker och ost. Vik in kanterna och sidorna på brödet.
  • Lägg bröden med vikningen nedåt i en het stekpanna. Stek på båda sidor tills bröden är krispiga.
  • Servera nystekta burritos med gräddfil och koriander.
Klart!

För extra krispiga burritos, strö lite riven ost i varm stekpanna. Lägg burritosen med vikningen nedåt på osten. Stek 2-3 min. Vänd och stek på andra sidan.

Energi:

1032 kcal

Protein: 55 g
Kolhydrater: 85 g
Fett: 49 g

Ingredienser

Nötfärs
500 g
Vitlöksklyftor
2
1 msk
2 dl
Sambal oelek
1 msk
Lökpulver
2 tsk
Malen spiskummin
2 tsk
Torkad oregano
2 tsk
Salt
1 tsk
Röd paprika
1
Svarta bönor, ca 400 g
1 burk
Mogen avokado
1
Limesaft
1 msk
Färsk grön jalapeño
1
Liten rödlök
1
Stora tortillabröd
8
150 g
Färsk koriander
1 kruka
3 dl