Burritos
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Matiga mexikanska burritos fyllda med kryddig färs, svarta bönor, krispiga grönsaker och sval gräddfil. Passar utmärkt till lunch eller middag när du behöver få ihop något snabbt. Burritos blir lätt en ny vardagsfavorit!
Ingredienser
Nötfärs
|
500 g |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
1 msk | |
2 dl | |
Sambal oelek
|
1 msk |
Lökpulver
|
2 tsk |
Malen spiskummin
|
2 tsk |
Torkad oregano
|
2 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Röd paprika
|
1 |
Svart böna, ca 400 g
|
1 burk |
Mogen avokado
|
1 |
---|---|
Limesaft
|
1 msk |
Färsk grön jalapeño
|
1 |
Liten rödlök
|
1 |
Stora tortillabröd
|
8 |
150 g | |
Färsk koriander
|
1 kruka |
3 dl |
Gör så här
Till servering:
Lägg till recept till tillagad
För extra krispiga burritos, strö lite riven ost i varm stekpanna. Lägg burritosen med vikningen nedåt på osten. Stek 2-3 min. Vänd och stek på andra sidan.
Näringsvärden, per port inkl tillbehör
Energi:
1032 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 55 g |
Kolhydrater: | 85 g |
Fett: | 49 g |

