Vaniljfyllda saffransbullar
1 tim 30 min
Går att frysa
•
Vaniljfyllda saffransbullar är otroligt gott. Pensla bullarna med smält smör och låt dem få ett dopp i sockerskålen när de kommer ut ur ugnen. Försök att äta dem utan att slicka dig runt munnen!
För ett enklare recept går det bra med färdig vaniljkräm.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skölj och torka vaniljstången. Mixa den med socker till ett vaniljsocker.
Ingredienser
Jäst
|
50 g |
---|---|
5 dl | |
150 g | |
Saffran à 0,5 g
|
2 kuvert |
Strösocker
|
1 dl |
Salt
|
½ tsk |
Ägg
|
1 |
Vetemjöl, 15 dl
|
900 g |
Vaniljkräm:
4 dl | |
Vaniljstång
|
1 |
Strösocker
|
1 dl |
Äggulor
|
5 |
Majsstärkelse
|
1 dl |
50 g |
50 g | |
Strösocker, till garnering
|
1 dl |