Färgglad grönsakspaj

Färgglad grönsakspaj

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(204 st)

En grön paj som kan ätas som den är eller med en god tomatsallad till.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

Pajdeg:

Fyllning:

Gör så här

Gör så här

  1. Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter).
  2. Sätt ugnen på 200°. Låt pajen vila i kyl ca 30 min. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
  3. Tina spenaten och pressa ur all vätska. Tärna paprikorna. Fräs grönsakerna mjuka i smör.
  4. Vispa samman ägg, mjölk och kryddor. Blanda i grönsakerna och osten.
  5. Vispa samman ägg, mjölk och kryddor. Blanda i grönsakerna och osten. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen vid 200° ca 30 min.

Skriv ut

Källa: