Färgglad grönsakspaj

Färgglad grönsakspaj

1 tim Huvudrätt
En grön paj som kan ätas som den är eller med en god tomatsallad till.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och nagga det med en gaffel. Låt pajen vila i kyl ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Förgrädda pajskalet ca 10 min.
  • Tina spenaten och pressa ur all vätska. Pressa vitlöksklyftorna. Fräs spenat och vitlök i smör 3-4 min. Lägg över i en skål.
  • Tärna paprikorna och fräs dem mjuka i smör.
  • Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Blanda ner osten.
  • Lägg grönsakerna i pajskalet och häll över äggblandningen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Klart!

Ingredienser

Fyllning:
Fryst bladspenat
250 g
Paprikor i olika färger
3
Vitlöksklyftor
2
2 dl
Ägg
3
Salt
1½ tsk
Peppar
2 krm
2 dl