Färgglad grönsakspaj

Färgglad grönsakspaj

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(289 st)

En grön paj som kan ätas som den är eller med en god tomatsallad till.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

Pajdeg:

Fyllning:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

  1. Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter).
  2. Sätt ugnen på 200°. Låt pajen vila i kyl ca 30 min. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
  3. Tina spenaten och pressa ur all vätska. Tärna paprikorna. Fräs grönsakerna mjuka i smör.
  4. Vispa samman ägg, mjölk och kryddor. Blanda i grönsakerna och osten.
  5. Vispa samman ägg, mjölk och kryddor. Blanda i grönsakerna och osten. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen vid 200° ca 30 min.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag