Pepparkakskladdkaka

Pepparkakskladdkaka

35 min
Fika Efterrätt
Går att frysa
Här kommer en ljuvligt god och kryddig kladdkaka att bjuda på när det börjar nalkas mot jul. Den syrliga färskostfrostingen går givetvis bra att byta ut mot lättvispad grädde. Toppa med krossade pepparkakor och servera till adventsfikat!
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pepparkakskladdkaka/

Gör så här

Kladdkaka:
  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret och de torra kryddorna i en kastrull.
  • Ta av från värmen och rör ner strösocker, kakao och salt. Rör i ett ägg i taget.
  • Sikta i vetemjöl och rör ihop till en jämn smet.
  • Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min, min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten.
  • Låt kakan svalna och sätt sedan in i kylen.
Färskostmousse:
  • Vispa grädde och färskost med elvisp till en fast kräm.
  • Sikta i florsocker och spritsa frostingen på den kalla kladdkakan. Toppa med krossade pepparkakor.
Klart!

Ingredienser

Malen kanel
1 tsk
200 g
Malen kardemumma
1 tsk
Malen kryddnejlika
1 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Vaniljpulver
1 krm
Strösocker
3 dl
Kakao
3 msk
Salt
1 krm
Ägg
3
Vetemjöl
2½ dl
Färskostfrosting:
1 dl
75 g
Florsocker
¼ dl
Topping:
Pepparkakor
2