Saffranspannkaka från Ljugarn

Saffranspannkaka från Ljugarn

Betyg

(8 st)

1 tim

Saffranspannkaka är en traditionell gotländskt recept. Det här är ett gammalt familjerecept som är mycket populärt hos våra gäster säger Jakob Tholsby som driver strandcaféet i Ljugarn.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 port

Gör så här:

Gör så här:

Koka grötriset med mjölk och saffran på låg värme i en kastrull, ca 30 min. Rör om med jämna mellanrum. Sätt ugnen på 200°. Dra kastrullen från värmen och tillsätt smör, honung, salt och grädde. Rör ner äggen, mandel och bittermandel. Häll smeten i en smord ugnsform ca 20x30 cm och baka i mitten av ugnen ca 25 min. Servera med sylt och lättvispad grädde.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 390 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem