Grönkålspaj med ädelost

Grönkålspaj med ädelost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

60+ min

En grönkålspaj med ädelost som passar lika bra på julbordet som till vinterlunch med en matig sallad.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

Pajdeg:

Fyllning:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

  1. Hacka ihop smör och mjöl för hand eller i matberedare. Tillsätt kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl minst 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  3. Nagga pajskalet och förgrädda i mitten av ugnen ca 10 min.
  4. Koka grönkålen mjuk i saltat vatten, ca 5 min. Pressa ut vätskan ur kålen. Lägg kål, mandel, cheddarost och grovt smulad ädelost i pajskalet.
  5. Vispa ihop gräddmjölk, ägg, salt och peppar. Häll äggstanningen över kålen. Grädda i mitten av ugnen 30-35 min.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 415 kcal
  • Protein: 14 g
  • Kolhydrater: 20 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Andra goda förslag