Grönkålspaj med ädelost

Grönkålspaj med ädelost

60+ min Buffé
Lämplig för frysning
En grönkålspaj med ädelost som passar lika bra på julbordet som till vinterlunch med en matig sallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gronkalspaj-med-adelost/

Gör så här

  • Hacka ihop smör och mjöl för hand eller i matberedare. Tillsätt kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl minst 30 min. Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Nagga pajskalet och förgrädda i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Koka grönkålen mjuk i saltat vatten, ca 5 min. Pressa ut vätskan ur kålen. Lägg kål, mandel, cheddarost och grovt smulad ädelost i pajskalet.
  • Vispa ihop grädde, ägg, salt och peppar. Häll äggstanningen över kålen. Grädda i mitten av ugnen 30-35 min.
Klart!
Energi:

487 kcal

Protein: 14 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 39 g

Ingredienser

Pajdeg:
125 g
Vetemjöl
3 dl
Kallt vatten
2 msk
Fyllning:
Färsk grönkål, strimlad
250 g
Mandelspån
½ dl
2 dl
140 g
Syrad grädde 30%
3 dl
Ägg
3
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm