Medelhavspaj

Medelhavspaj

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(246 st)

Medelhavspaj att njuta av - lika god varm som kall och en fullträff på buffébordet.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 6 port

Pajdeg:

Fyllning:

Gör så här

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten, arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga och låt stå i kyl ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Rensa och skölj spenaten. Fräs vitlöken i smör. Lägg i spenaten och låt den fräsa med. Tillsätt salt, peppar och spiskummin.
  4. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
  5. Bryt osten i bitar. Blanda ost, cottage cheese, grädde och ägg. Rör ner spenat och oliver. Häll blandningen i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.

Näringsvärden, per portion

  • Energi: 460 kcal
  • Protein: 18 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 32 g

Skriv ut

Källa: