Medelhavspaj

Medelhavspaj

Betyg

(226 st)

Medelhavspaj att njuta av - lika god varm som kall och en fullträff på buffébordet.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 6 port

Pajdeg:

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten, arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga och låt stå i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Rensa och skölj spenaten. Fräs löken i smör. Lägg i spenaten och låt den fräsa med. Tillsätt salt, peppar och spiskummin. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Bryt osten i bitar. Blanda ost, cottage cheese, grädde och ägg. Rör ner spenat och oliver. Häll blandningen i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.

Näringsvärden, per portion

  • Energi: 460 kcal
  • Protein: 18 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 32 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem