Bamsebiff

Pannbiff
40 min
Klassiska pannstekta biffar med smörstekt lök är en omtyckt rätt. Stek löken länge på medelvärme så att den karamelliseras och blir söt. Servera gärna potatis och färgstarka grönsaker till, det piggar upp den bruna men goda maträtten.
Ingredienser
Antal portioner
- 500 g nötfärs
- ½ dl ströbröd
-
1 dl Kelda® matlagningsgrädde
- 2 msk finhackad lök
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
-
2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
Smörstekt lök:
- 2 gula lökar
-
2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
- salt och svartpeppar
Gör så här
Gör så här
- Blanda ströbröd och grädde i en bunke. Låt svälla ca 10 min.
- Lägg i färs, lök, ägg, salt och peppar. Rör till en jämn smet. Forma smeten till jämna biffar. Stek dem i smör-&rapsolja i en stekpanna på medelvärme ca 5 min.
- Skala och skiva lökarna. Stek i smör-&rapsolja tills löken är gyllenbruna och mjuka. Smaka av med salt och peppar.
Näringsvärden, per port
- Energi: 480 kcal
- Protein: 35 g
- Kolhydrater: 10 g
- Fett: 33 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 2017