Pannbiff

40 min Huvudrätt Middag
Pannbiff

Klassiska pannstekta biffar med smörstekt lök är en omtyckt rätt. Stek löken länge på medelvärme så att den karamelliseras och blir söt. Servera gärna potatis och färgstarka grönsaker till, det piggar upp den bruna men goda maträtten.

Ingredienser

Nötfärs
500 g
Ströbröd
½ dl
1 dl
Finhackad lökar
2 msk
Ägg
1
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 msk

Smörstekt lök:

Gula lökar
2
2 msk
Salt och svartpeppar

Gör så här

  • Blanda ströbröd och grädde i en bunke. Låt svälla ca 10 min.
  • Lägg i färs, lök, ägg, salt och peppar. Rör till en jämn smet. Forma smeten till jämna biffar. Stek dem i smör-&rapsolja i en stekpanna på medelvärme ca 5 min.
  • Skala och skiva lökarna. Stek i smör-&rapsolja tills löken är gyllenbruna och mjuka. Smaka av med salt och peppar.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

480 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 35 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 33 g
https://www.arla.se/recept/pannbiff/