Pannbiff

Pannbiff

40 min
Klassiska pannstekta biffar med smörstekt lök är en omtyckt rätt. Stek löken länge på medelvärme så att den karamelliseras och blir söt. Servera gärna potatis och färgstarka grönsaker till, det piggar upp den bruna men goda maträtten.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Blanda ströbröd och grädde i en bunke. Låt svälla ca 10 min.
  • Lägg i färs, lök, ägg, salt och peppar. Rör till en jämn smet. Forma smeten till jämna biffar. Stek dem i smör-&rapsolja i en stekpanna på medelvärme ca 5 min.
  • Skala och skiva lökarna. Stek i smör-&rapsolja tills löken är gyllenbruna och mjuka. Smaka av med salt och peppar.
Klart!
Energi:

480 kcal

Protein: 35 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 33 g

Ingredienser

Nötfärs
500 g
Ströbröd
½ dl
1 dl
Finhackad lök
2 msk
Ägg
1
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 msk
Smörstekt lök:
Gula lökar
2
2 msk
Salt och svartpeppar