• Artiklar
  • Baka i långpanna – 7 enkla och goda tips
Topplista

Baka i långpanna – 7 enkla och goda tips

Baka i långpanna – 7 enkla och goda tips Baka i långpanna när du vill ha många goda kakor!

Att baka i långpanna är både enkelt och smidigt. Dessutom blir det många kakor vilket är perfekt när du ska bjuda många på fika. Här har vi samlat våra mest populära recept och bästa tips för att lyckas med långpannan!

1. Småkakor i långpanna

I långpanna blir det lättare att baka kakor som annars kan vara lite svåra, som godsakerna här nedan. Dessutom är de här små bakverken perfekta att frysa in och ta fram när du blir sötsugen!

2. Fyll på med frukt

Visst är en klassisk äppelkaka svår att slå? I en långpanna räcker den även längre!

Tips!

  • Ha koll på storleken på långpannan i receptet. Använder du en annan storlek kan du behöva ändra gräddningstiden. I en mindre storlek blir kakan högre och kan behöva lite längre tid för att bli färdiggräddad, och en större storlek lite kortare tid för att inte bli torr.
  • Välj själv hur stora bitarna ska vara! Få massor av lite mindre bitar eller lyxa till det med större.
  • I långpanna är det enklare att baka kakor som annars kan upplevas svåra – passa på att slänga ihop bakverk som imponerar på gästerna!
  • De flesta kakor du kan baka i långpanna går utmärkt att frysa in och ta fram när det är dags för fika.

3. Somriga kakor

Bjud på kaka med fräscha blåbär, syrlig rabarber eller egenplockade hallon – här går det lika bra att byta fyllning till just din favorit!

4. Fikaklassiker i långpanna

Baka klassiker dina gäster garanterat kommer att älska. Som du säkert kan gissa, bakar du dessa godsaker i långpanna på nolltid!

5. Kladdkaka på olika sätt

Att baka kladdkaka i långpanna är enkelt, går fort och är perfekt när du har många fikagäster! Det finns massor av goda recept på kladdkakor som passar bra i långpanna, här är två av våra mest populära:

6. Tårta i långpanna

När någon speciell fyller år eller en högtid närmar sig är det både smidigt och supergott att baka tårta i långpanna. Marängtårta passar kanske lite extra bra i formen, och som även gillas av de flesta!

7. Baka bröd i långpanna

Förutom de flesta sorters kakor, går det utmärkt att baka bröd i din långpanna. Testa den italienska klassikern focaccia, där du enkelt kan variera topping efter smak.

Upptäck fler goda recept!