Rödbetssallad

Rödbetssallad

Betyg

(4 st)

60+ min

En nyskapad rödbetssallad med sötsyrliga smaker. Servera gärna formad till en ståtlig kupol.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 250 g inlagda rödbetor
  • 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
  • 100 g saltgurkor
  • 300 g kall kokt potatis
  • 1 msk söt senap
  • 1 rött äpple
  • ½ rödlök
  • ½ tsk salt
  • ½ dl plockad färsk dill

Gör så här:

Gör så här:

Skär rödbetorna i små tärningar och rör ihop med crème fraiche och senap. Låt stå ca 10 min. Skär potatis, saltgurka och äpple i små tärningar. Skala och finhacka löken. Rör ner allt i rödbetsröran och salta. Klä insidan av en skål med plastfolie. Lägg i rödbetssalladen och packa tätt. Täck med plastfolie och ställ kallt i minst 4 tim. Vänd upp salladen på ett fat och toppa med dillen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 105 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 14 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem