Citronkladdkaka

Citronkladdkaka

35 min
Len och söt kladdkaka med smak av citron. Den här citronkladdkakan passar utmärkt till kalaset, fikat eller som efterrätt. Omtyckt av både stora och små.  Oslagbar kombination av söt vit choklad och syrlig citron. Servera citronkladdkakan med hallongrädde.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Värm ugnen till 175°. Smält smöret i en kastrull.
  • Hacka chokladen och låt den smälta i smöret. Ta från värmen och rör ner finrivet skal från citronerna och saften från en citron.
  • Blanda ner övriga ingredienser.
  • Häll smeten i en smord och mjölad springform, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 15-17 min. Låt svalna. Strö ev över lite florsocker innan servering.
  • Mosa hallonen. Lättvispa grädden och blanda med hallon. Servera kakan med hallongrädde.
Klart!
Energi:

315 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 22 g

Ingredienser

150 g
Vit choklad
150 g
Citroner
3
Ägg
2
Strösocker
1½ dl
Vetemjöl
2 dl
2 dl
Hallon
125 g