Citronkladdkaka

35 min Dessert Efterrätt Fika
Frysbar
Citronkladdkaka

Len, söt och frisk – den här citronkladdkakan är en riktig favorit som passar lika bra till kalaset som till eftermiddagsfikat. Den syrliga citronen och sötman från vit choklad i en oslagbar kombination som uppskattas av både stora och små. En fräsch twist på den klassiska kladdkakan som garanterat blir en succé på dessertbordet.

Ingredienser

150 g
Vit choklad
150 g
Citroner
3
Ägg
2
Strösocker
1½ dl
Vetemjöl
2 dl
Florsocker
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 150° varmluft. Smält smöret i en kastrull.
  • Hacka chokladen och låt den smälta i smöret. Ta från värmen och rör ner finrivet skal från citronerna och saften från en citron.
  • Blanda ner övriga ingredienser.
  • Häll smeten i en smord och mjölad springform, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 15-17 min. Låt svalna.
  • Pudra över florsocker och servera citronkladdkakan med lättvispad grädde.
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

315 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 22 g
https://www.arla.se/recept/citronkladdkaka/