Raggmunk med fläsk

Raggmunk med fläsk

Betyg

(414 st)

30 min

Frasig raggmunk med knaperstekt fläsk, en klick lingonsylt och ett glas kall mjölk - en svensk klassiker! Vill du ha lite variation, riv ner morot eller andra rotfrukter i smeten också.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Till servering:

  • 400 g rimmat sidfläsk
  • lingonsylt

Gör så här:

Gör så här:

Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken samt ägget. Skala potatisen och riv den grovt direkt ner i äggsmeten. Smält lite smör i en stekpanna så att det blir ljusgult. Klicka och bred ut smeten i stekpannan. Beräkna ca 1/2 dl smet per raggmunk. Stek raggmunkarna någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna. Stek fläsket.

Tips:


Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem