Raggmunk med fläsk

Raggmunk med fläsk

30 min Huvudrätt
Frasig raggmunk med knaperstekt fläsk, en klick lingonsylt och ett glas kall mjölk - en svensk klassiker! Det här är ett enkelt och snabbt recept på raggmunk som passar utmärkt både till lunch och middag. Vill du ha lite variation, riv ner morot eller andra rotfrukter i smeten också.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Vispa ihop lite av mjölken med salt och mjöl till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken samt ägget.
  • Skala potatisen och riv den grovt direkt ner i smeten. Smält lite smör i en stekpanna så att det blir ljusgult.
  • Klicka och bred ut smeten i stekpannan. Beräkna ca ½ dl smet per raggmunk. Stek raggmunkarna några min på varje sida så att de blir gyllenbruna.
  • Stek fläsket i lite smör i stekpannan. Servera raggmunken med fläsket och lingonsylt.
Klart!
Tips:
Energi:

730 kcal

Protein: 23 g
Kolhydrater: 67 g
Fett: 40 g

Ingredienser

Fast potatis
800 g
4 dl
Vetemjöl
2 dl
Salt
1 tsk
Ägg
1
Till servering:
Rimmat sidfläsk
400 g
Lingonsylt