Raggmunk med fläsk

Raggmunk med fläsk

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(608 st)

30 min

Frasig raggmunk med knaperstekt fläsk, en klick lingonsylt och ett glas kall mjölk - en svensk klassiker! Vill du ha lite variation, riv ner morot eller andra rotfrukter i smeten också.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Till servering:

  • 400 g rimmat sidfläsk
  • lingonsylt

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Vispa ihop lite av mjölken med salt och mjöl till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken samt ägget.
  2. Skala potatisen och riv den grovt direkt ner i smeten. Smält lite smör i en stekpanna så att det blir ljusgult.
  3. Klicka och bred ut smeten i stekpannan. Beräkna ca ½ dl smet per raggmunk. Stek raggmunkarna några min på varje sida så att de blir gyllenbruna.
  4. Stek fläsket i lite smör i stekpannan. Servera raggmunken med fläsket och lingonsylt.

Tips:


Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 730 kcal
  • Protein: 23 g
  • Kolhydrater: 67 g
  • Fett: 40 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag