Julgranola med kanel, ingefära och torkade äpplen
40 min
Mellanmål
Frukost
Efterrätt
•
Krispig granola med smak av julens kryddor. En underbar start på dagen tillsammans med skivad frukt i säsong.
Denna lyxiga granola kan ätas både till yoghurt, kefir och kvarg. Gör gärna en extra sats och ge bort i adventspresent!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
De flesta nötter, frön och flingor passar i granolan, välj din favorit.
Energi:
475 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 15 g |
Kolhydrater: | 45 g |
Fett: | 26 g |
Ingredienser
100 g | |
Äppelmust
|
1 dl |
Dinkelflingor
|
6 dl |
---|---|
Mandelspån
|
2 dl |
Solrosfrön
|
2 dl |
Hasselnötter, grovhackade
|
1 dl |
Pistagenötter, grovhackade
|
1 dl |
Rårörsocker
|
1 dl |
Malen kanel
|
1 msk |
Malen ingefära
|
1 msk |
Torkad frukt t ex äpple, lingon, tranbär, blåbär
|
2 dl |
---|