Kladdkaka med brynt smör och flingsalt

Kladdkaka med brynt smör och flingsalt

Betyg

(172 st)

Vinnaren av Kladdkakeracet 2015 med motiveringen "Less is more"! Med en klar och tydlig tanke överfört i smak där toner av kraftfull nötig smak lyfter chokladen." En klassisk kladdkaka i all sin enkelhet med en nötig smak av brynt smör i perfekt kombination med flingsalt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Hallongrädde:

  • 3 dl Arla® vispgrädde
  • 225 g hallon
  • 1 dl florsocker
  • hallon som topping

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Bryn smöret, låt svalna något. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Rör ner övriga ingredienser till kakan i det brynta smöret. Rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt svalna. Vispa grädden löst. Värm hallon och florsocker 1-2 min i mikro och mosa ihop. Passera hallonen i en finmaskig sil. Vänd försiktigt ner hallonpurén i grädden. Servera kladdkakan med hallongrädden och hallon.

Receptet är skapat av Zack Aujalay från Stockholm som vann förstapris i finalen i Kladdkakeracet 2015.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 395 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem