Kladdkaka med brynt smör och flingsalt

Kladdkaka med brynt smör och flingsalt

45 min Efterrätt
Vinnaren av Kladdkakeracet 2015 med motiveringen "Less is more"! Med en klar och tydlig tanke överfört i smak där toner av kraftfull nötig smak lyfter chokladen." En klassisk kladdkaka i all sin enkelhet med en nötig smak av brynt smör i perfekt kombination med flingsalt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150°. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Bryn smöret, låt svalna något. Rör ner övriga ingredienser till kakan i det brynta smöret. Rör till en jämn smet.
  • Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt svalna.
  • Vispa grädden löst. Värm hallon och florsocker 1-2 min i mikro och mosa ihop. Passera hallonen i en finmaskig sil. Vänd försiktigt ner hallonpurén i grädden.
  • Servera kladdkakan med hallongrädden och hallon.
  • Receptet är skapat av Zack Aujalay från Stockholm som vann förstapris i finalen i Kladdkakeracet 2015.
Klart!
Energi:

395 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 24 g

Ingredienser

125 g
Strösocker
3 dl
Vaniljsocker
1½ tsk
Kakao
4 msk
Flingsalt
½ tsk
Vetemjöl
1½ dl
Ägg
2
Hallongrädde:
3 dl
Hallon
225 g
Florsocker
1 dl
Hallon som topping