Kladdkaka med brynt smör och flingsalt

Kladdkaka med brynt smör och flingsalt

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(232 st)

Vinnaren av Kladdkakeracet 2015 med motiveringen "Less is more"! Med en klar och tydlig tanke överfört i smak där toner av kraftfull nötig smak lyfter chokladen." En klassisk kladdkaka i all sin enkelhet med en nötig smak av brynt smör i perfekt kombination med flingsalt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Hallongrädde:

  • hallon som topping

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Bryn smöret, låt svalna något. Rör ner övriga ingredienser till kakan i det brynta smöret. Rör till en jämn smet.
  3. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt svalna.
  4. Vispa grädden löst. Värm hallon och florsocker 1-2 min i mikro och mosa ihop. Passera hallonen i en finmaskig sil. Vänd försiktigt ner hallonpurén i grädden.
  5. Servera kladdkakan med hallongrädden och hallon.

Receptet är skapat av Zack Aujalay från Stockholm som vann förstapris i finalen i Kladdkakeracet 2015.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 395 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag