Kladdkaka med brynt smör och flingsalt

Kladdkaka med brynt smör och flingsalt

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(180 st)

Vinnaren av Kladdkakeracet 2015 med motiveringen "Less is more"! Med en klar och tydlig tanke överfört i smak där toner av kraftfull nötig smak lyfter chokladen." En klassisk kladdkaka i all sin enkelhet med en nötig smak av brynt smör i perfekt kombination med flingsalt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Hallongrädde:

  • hallon som topping

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Bryn smöret, låt svalna något. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Rör ner övriga ingredienser till kakan i det brynta smöret. Rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt svalna. Vispa grädden löst. Värm hallon och florsocker 1-2 min i mikro och mosa ihop. Passera hallonen i en finmaskig sil. Vänd försiktigt ner hallonpurén i grädden. Servera kladdkakan med hallongrädden och hallon.

Receptet är skapat av Zack Aujalay från Stockholm som vann förstapris i finalen i Kladdkakeracet 2015.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 395 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem