Vit kladdkaka

Vit kladdkaka

1 tim
Efterrätt
Går att frysa
Kladdkakor tröttnar vi aldrig på. Denna vita kladdkaka bakad med vit choklad är en riktigt söt och smarrig dröm som är perfekt att bjuda på när sötsuget sätter in. Servera gärna med lättvispad grädde och toppa ev med dina favoritbär.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vit-kladdkaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 150° varmluft.
  • Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
  • Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den har smält.
  • Vispa ägg och socker poröst. Rör i chokladblandningen och mjöl.
  • Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min.
  • Låt kakan kallna och ställ i kylen att stelna till.
  • Servera vit kladdkaka med lättvispad grädde.
Klart!

Det är gott att bröa formen med kokosflingor.

Energi:

259 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Vit choklad
250 g
200 g
Ägg
3
Strösocker
2½ dl
Vetemjöl
2 dl
Till servering:
3 dl