Arlabloggen

Dags för pedikyr....

I morse vaknade jag tidigt precis när solen steg över Mörkölandet. Kanske kände jag på mig att det vore bra att komma igång tidigt idag eftersom vi ska vara klara med korna till  klockan 8 då klövverkerskan kommer.

Korna var snälla att ta in och när mjölkningen var klar gick vi in ooch åt frukost så att  vi hade gott om energi när vi skulle börja leda korna till verkstolen. Tobbe Calle och jag hjälptes åt. Det var rätt varmt i ladugården. Eftersom dörrarna till logen stod öppna hela tiden sög inte ventilationsfläktarna luften på rätt sätt. Vi verkar klövarna två gånger om året. Ibland behöver någon ko lite extra omsorg...

    

Kossan 480 Asta hade en vårta som blödde så hon fick ett väldigt tjejigt bandage...och det slutade blöda rätt så fort av tryckförbandet.

Åh, vad skönt det var att släppa ut korna igen. Idag fick de gå till sjöhagen. De får alltid brått dit. De gillar att gå på de lite fuktiga lägsta sjömarkerna. När det regnar blir det för blött att ha dem där, men nu när det är fint väder och deras klövar är nyverkade passade det extra bra med det mjuka underlaget.