Marinerad kyckling

Marinerad kyckling

Buffé Huvudrätt
Apelsin och rosmarin är en riktigt bra smakkombination. Marinera gärna kycklingen över natten för maximal smak. Välj om du vill tillaga din marinerade kyckling på grillen, i grillpanna eller i ugnen. Vi har valt att använda gräddfil i marinaden eftersom syran gör kycklingen något mörare och saftigare.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/marinerad-kyckling/

Gör så här

  • Blanda ihop marinaden och häll i en fryspåse.
  • Lägg i kycklingen och blanda väl. Låt marinera i kylen i minst 4 tim, gärna över natten.
  • Tillaga den marinerade kycklingen på grill eller i grillpanna tills de är genomstekta. Kycklingen är klar när innertemperaturen är 70° och köttsaften är helt klar.
  • Toppa kycklingen med basilikablad och färska bär om de är i säsong!
Klart!

Om denna marinerade kyckling tillagas på sommaren är det väldigt gott att servera den med färska bär i säsong!

Energi:

180 kcal

Protein: 30 g
Kolhydrater: 0 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Kycklinglårfilé
600 g
Marinad:
1 dl
Rosmarinkvist eller 1 tsk torkad
bladen från 1
Skivad vitlöksklyfta
1
Apelsin
finrivet skal och saft av 1
Flytande honung
1 tsk
Japansk soja
1 msk
Färsk röd chili, skivad
1
Färsk basilika
1 kruka