Marinerad kyckling
•
Apelsin och rosmarin är en riktigt bra smakkombination. Marinera gärna kycklingen över natten för maximal smak. Välj om du vill tillaga din marinerade kyckling på grillen, i grillpanna eller i ugnen. Vi har valt att använda gräddfil i marinaden eftersom syran gör kycklingen något mörare och saftigare.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Om denna marinerade kyckling tillagas på sommaren är det väldigt gott att servera den med färska bär i säsong!
Energi:
180 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 30 g |
Kolhydrater: | 0 g |
Fett: | 7 g |
Ingredienser
Kycklinglårfilé
|
600 g |
---|
Marinad:
1 dl | |
Rosmarinkvist eller 1 tsk torkad
|
bladen från 1 |
Skivad vitlöksklyfta
|
1 |
Apelsin
|
finrivet skal och saft av 1 |
Flytande honung
|
1 tsk |
Japansk soja
|
1 msk |
Färsk röd chili, skivad
|
1 |
Färsk basilika
|
1 kruka |
---|