Scones

Scones

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1180 st)

30 min

Nygräddade, hembakade scones - en riktig klassiker som smakar lika bra varje gång. Bjud dem till tebjudningen, mellanmålet eller helgfrukosten.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Hacka samman mjöl, bakpulver, socker, salt och smöret skuret i bitar för hand eller i en matberedare. Tillsätt filmjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Tag upp degen på en mjölad arbetsbänk och platta ut till 4 runda kakor, ca 12 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och skåra kakorna korsvis i 4 delar med en vass kniv.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 15-18 min. Låt svalna något på galler. Dela dem och servera ljumma med smör och t ex ost och marmelad

Tips:

Smaksätt gärna degen med rivet skal av 1 citron, apelsin eller lime. Om du inte har filmjölk hemma går det lika bra med mjölk.

Näringsvärden, per bit exkl. tillbehör

  • Energi: 220 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 9 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag