• Artiklar
  • Billig festmat att bjuda gästerna på – förrätter, varmrätter och desserter
Matinspiration

Billig festmat att bjuda gästerna på – förrätter, varmrätter och desserter

Billig festmat att bjuda gästerna på – förrätter, varmrätter och desserter

Att bjuda vänner och familj på middag är riktigt mysigt, och behöver faktiskt varken kosta skjortan eller ta flera timmar att laga. Här har vi samlat våra godaste recept på festliga förrätter, varmrätter och efterrätter som gör en riktigt trevlig och billig trerättersmiddag. Men kom ihåg – det är sällskapet som gör kvällen!

Frestande förrätter

Inled middagen med att bjuda dina gäster på en förrätt som sätter igång smaklökarna ordentligt! En lyxig musselsoppa kan bli billigare än du tror. Eller satsa på en smörig spetskål i ugn.

Tips – piffa lite extra

Med enkla medel kan du sätta lite extra guldkant på kvällen. Duka bordet med levande ljus, servetter, en duk och annat du har hemma så känns det genast lite lyxigare. Maten kan du piffa med till exempel färska örter, ätbara blommor, nötter och frön för att ge lite extra färg och karaktär.

Varmrätter som imponerar

Nu är vi framme vid middagens huvudnummer – varmrätten! En riktigt god rätt som imponerar på gästerna behöver inte kosta lika mycket som det smakar. Här är riktigt goda recept på såväl pizza som pasta som känns lite extra lyxiga.

Ett sött avslut

Kvällens grande finale är självklart desserten. Med enkla medel kan du få till en riktigt god och mastig chokladtårta, eller kanske en fluffig cheesecakemousse.