Pasta carbonara

Pasta carbonara

15 min Huvudrätt
Pasta carbonara eller spaghetti carbonara – älskad favorit med grädde och rökt fläsk eller bacon. Passar lika bra till släktmiddagen som till fredagsmyset. Enkelt och recept på en riktig klassiker. Klar på en kvart! Servera pasta carbonara med en äggula.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka spaghettin.
  • Skär fläsket i små tärningar. Stek fläsket knaprigt i smör i en stekpanna.
  • Vispa ihop grädde, salt, vitlök och hälften av osten.
  • Rör ner fläsk och ostblandningen i den kokta spaghettin och rör kraftigt till en krämig konsistens. Strö över resten av osten och peppar. Servera pasta carbonara med en äggula.
Klart!
Energi:

495 kcal

Protein: 28 g
Kolhydrater: 54 g
Fett: 32 g

Ingredienser

Spaghetti
300 g
Rökt fläsk
150 g
½ dl
Salt
½ tsk
Finhackad vitlöksklyfta
1
3 dl
Nymald svartpeppar
2 krm
Äggulor
4