Fisksoppa
20 min
Huvudrätt
Går att frysa
•
Fisksoppa med tomat och sej. Det här är ett snabbt och enkelt recept som du gör på 20 minuter. Passar utmärkt till vardagsmiddagen. Fisksoppan är gott kryddad med dill och purjolök och blir bara ännu godare med fler sorters fisk och skaldjur. Toppa fisksoppan med dill innan du serverar.
Känt från Matkanalen
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Hacka och frys in örter som ledsnat eller laga en pesto av dem.
Energi:
308 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 26 g |
Kolhydrater: | 17 g |
Fett: | 14 g |
Ingredienser
Sejfilé
|
400 g |
---|---|
Purjolök
|
150 g |
Gul lök
|
1 |
1 msk | |
Passerade tomater
|
800 g |
Vatten
|
1 dl |
2½ dl | |
Strösocker
|
1 krm |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Grönsaksbuljong
|
2 tärningar |
Hackad färsk dill
|
1 dl |