Fisksoppa

Fisksoppa

20 min Huvudrätt
Fisksoppa med tomat och sej. Det här är ett snabbt och enkelt recept som du gör på 20 minuter. Passar utmärkt till vardagsmiddagen. Fisksoppan är gott kryddad med dill och purjolök och blir bara ännu godare med fler sorters fisk och skaldjur. Toppa fisksoppan med dill innan du serverar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skär fisken i mindre bitar. Strimla purjolöken. Skala och hacka löken.
  • Smält smör i en stekgryta. Fräs all lök mjuk.
  • Tillsätt passerade tomater, vatten, grädde, socker, salt, peppar och smulade buljongtärningar. Låt koka 4-5 min.
  • Lägg i fisken och koka ytterligare 3-4 min.
  • Strö dill över fisksoppan och servera.
Klart!
Tips:

Hacka och frys in örter som ledsnat eller laga en pesto av dem.

Energi:

308 kcal

Protein: 26 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 14 g

Ingredienser

Sejfilé
400 g
Purjolök
150 g
Gul lök
1
1 msk
Passerade tomater
800 g
Vatten
1 dl
2½ dl
Strösocker
1 krm
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Grönsaksbuljong
2 tärningar
Hackad färsk dill
1 dl