Äppelpaj

Äppelpaj

Betyg

(6 st)

60+ min

Höstens vackraste paj är flätad men det går också bra att kavla ut degen som ett lock och lägga på. Gör bara några små lufthål så att ångan kan komma ut under gräddning.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Pajskal:

Fyllning:

  • 700 g saftiga äpplen
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 uppvispat ägg

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Mixa smör och mjöl i en matberedare till en grynig massa. Tillsätt vattnet och mixa till en smidig deg. Låt vila minst 30 min i kyl. Sätt ugnen på 175°. Skala och skär äpplena i små bitar ca 1x1cm och blanda med socker och kanel. Kalva ut 2/3 av degen och lägg i en pajform, ca 24 cm, tryck fast mot insidans kanter. Nagga och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min. Bred ut äpplena i formen. Kavla ut resten av degen och gör remsor som flätas över pajen. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min tills den har fått fin färg. Servera med vaniljsås.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 425 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 51 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem