Amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor

20 min
Mellanmål Frukost Efterrätt
Amerikanska pannkakor - perfekt till brunch eller som helgfrukost. Dessa små, tjocka och fluffiga pannkakor är alltid lika uppskattade bland gästerna. Servera amerikanska pannkakor som i USA med lönnsirap och färska bär. Toppa med en klick vispad grädde när du vill lyxa till det lite extra. Enkelt och snabbt recept gjort på bland annat mjöl, ägg, socker och bakpulver. Yoghurten kan bytas mot filmjölk eller mjölk.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/amerikanska-pannkakor/

Gör så här

  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  • Rör ner yoghurt, äggula och smör-&rapsolja. Vispa till en slät smet.
  • Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ner i smeten.
  • Hetta upp lite smör-&rapsolja i en stekpanna. Stek små pannkakor på låg medelvärme i omgångar. När det bildas bubblor på ovansidan är det dags att vända.
  • Servera amerikanska pannkakor med lönnsirap och bär.
Klart!

Supersnabb brynt smör och lönnsirap-sås till pannkakorna? Smält lite Bregott Brynt Smör i mikron och vispa ner lagom mängd lönnsirap. Och vips, så har du den godaste såsen till dina amerikanska pannkakor.

Energi:

120 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 4 g

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
2 tsk
Strösocker
1 msk
Salt
½ tsk
3½ dl
Ägg
1
½ dl
Till servering:
Lönnsirap
Blandade färska bär