Köttfärssås

Köttfärssås

45 min Huvudrätt
Köttfärssås är en klar vardagsfavorit och går att variera med olika sorters färs och kryddningar. Den här klassiska köttfärssåsen är gjord på bland annat nötfärs, morötter, selleri och crème fraiche. Servera med nykokt pasta och toppa med riven parmesanost och färska örter. Alltid lika gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kottfarssas/

Gör så här

  • Skala och hacka löken. Skala moroten och riv den grovt. Strimla sellerin.
  • Fräs lök och vitlök i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  • Lägg i köttfärsen och stek under omrörning så att den smular sig.
  • Tillsätt morot, selleri, buljongtärning, vatten, tomater och kryddor. Rör om och låt koka ca 15 min.
  • Tillsätt crème fraiche och koka ytterligare 5 min.
  • Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen och servera till köttfärssåsen.
Klart!
Energi:

535 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 60 g
Fett: 19 g

Ingredienser

Gul lök
1
Pressade vitlöksklyftor
2
Morot
1
Stjälkselleri
2
2 msk
Nötfärs
400 g
Köttbuljong
1 tärning
Vatten
1 dl
Krossade tomater à 400 g
1 burk
Torkad oregano
1 tsk
Grovmalen svartpeppar
1 krm
1 dl
Spaghetti
300 g